Allt värt att veta om reklamskyltar

Är du en av alla de som har uppfattningen att de allra flesta reklamskyltar såsom fasadskyltar, företagsskyltar mm är likartade? Det finns naturligtvis många olika typer av kommersiella skyltar i dagens reklamsamhälle.

Härnäst ska vi beskriva några av våra vanligt förekommande skylttyper som företagskyltar, ljusskyltar, fasadskyltar, neonskyltar, diodskyltar samt plåtskyltar.

Många gånger avgörs skylttypen på vilket ställe skylten sitter fast på. En mycket vanlig plats för en skylt är att den placeras i, på eller ovanför ett skyltfönster på en butik. Man brukar då prata om butiksskyltar. Dessa brukar ofta skyddas av någon typ av markis eller exempelvis sitta i en ljuslåda.

Företagsskyltar är skyltar som antingen sitter på företags husfasad eller vid dess entré. Skyltarna brukar bestå av tryckta eller målade tecken eller någon typ av profilbokstäver. När vi pratar om sådana kommersiella skyltar brukar det ofta finnas någon typ av logotype på skylten. De skyltar som sitter fast på fastighetens fasad kallas som vi tagit upp tidigare för fasadskyltar. Ibland använder man sig även av mobila skyltar för att locka till sig intresse från trafikanter. Läs mer om skyltar på www.candeoskyltreklam.se.

Skyltar som reklamskyltar är sällan utformade på samma sätt. Dessutom skiljer de ofta åt när det gäller fästning av skylten. Det finns kommersiella banderoller, flaggor och vimplar som vanligtvis är gjorda av tyg, plast eller papper. Här pratar vi om mindre permanenta skyltar som i ett flertal fall sätts fast på fastigheter, lyktstolpa eller liknande med rep, lim eller så spikas de fast.

Pratar vi om fristående skyltar såsom exempelvis en stolpskylt, handlar det om skyltar som inte sitter på några fastigheter, utan står fritt. Dessa stolpskyltar är kommersiella skyltar som i vanliga fall sitter fast på en stolpe eller någon typ av fundament i betong som sitter fast säkert i marken.

Det finns också olika varianter av ljuskyltar. En neonskylt är ett ljust glödande gasfylld rörformad glasskylt, och är mycket effektiv på att dra uppmärksamhet till sig. Diodskylten (LED) är ett bra komplement som tagit marknadsandelar på senare år.

Det finns även indirekt upplysta skyltar som inte innehåller sin egen ljuskälla. De har andra ljuskällor som lyser på dem. Direkt lysande tecken är profilbokstäver som har sin egen belysning. Här kan nämnas ljuslådan.

Det finns många andra olika termer som används för reklamskyltar också, men många är former av ovan beskrivna exempel såsom väggskyltar, screentryck, foliedekor, kontorsskyltar, fristående skyltar, plåtskyltar mm.

Något man bör ta med sig är nog att det viktigaste är att försöka välja den typ av reklamskylt som får anses passa bäst för just den aktuella verksamheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0